toi.....

 1. #1
  Avatar de nenita21 mi retorno xD
  Registrad@ el
  15/04/2004
  Localidad
  Valencia
  Sexo
  Chica
  Mensajes
  1.676
  Agradecido
  0 veces
  Temas
  136

  toi.....

  aciendo un trabajo de psicologia x eso no ablo casi XD raro en mi verdad?? jajaa
  muakkisss
  a x cierto algien tiene un comentario d algun poema de ausias march??
  knt pleasse
  muakkkisis
  Buscando antiguos usuarios de los Bravoforos

 2. #2
  Muy Entendid@
  Registrad@ el
  15/04/2004
  Sexo
  Chica
  Mensajes
  2.126
  Agradecido
  0 veces
  Temas
  100
  mmm no se pero si kieres te busco uno..

 3. #3
  Muy Entendid@
  Registrad@ el
  15/04/2004
  Sexo
  Chica
  Mensajes
  2.126
  Agradecido
  0 veces
  Temas
  100
  Ausiàs March


  Ausiàs March va néixer a Gandia el 1397 i va morir el 1459. Va prendre part a les expedicions del rei Alfons a Nàpols i Sicília, i va rebre com a recompensa la senyoria de Beniarjó.
  Va casar-se dues vegades, la primera de les quals, amb una germana de Joanot Martorell. De cap d'aquests dos matrimonis no obtingué descendència. Però la seva vida sentimental fou desordenada a no poder més : cinc fills bastards en foren el fruit.
  La poesia d'Ausiàs March mostra tres influències : d'una banda, la lírica trobadoresca provençal, tot i que el seu llenguatge ja és del tot lliure de provençalismes, a diferència dels seus antecessors. La segona de les influències és la filosofia aristotèlico-tomista, de la qual demostra posseir grans coneixements amb freqüents referències als aforismes escolàstics sobre l'amor i el bé. Finalment, hi ha la influència dels italians, especialment el Dant i Petrarca.
  La poesia d'Ausiàs March és plena del conflicte cabdal de la seva vida : el contrast i la contradicció entre les idees del poeta sobre l'amor i la dona, preses del Dant i de la filosofia tomista, i la seva vida real, plena de caigudes i de misèries morals. El resultat és el to desolat i angoixat que traspua arreu de la seva obra.
  Les seves 128 obres poètiques conegudes acostumen a ésser catalogades en quatre grups : Cants d'Amor, Cants de Mort, Cants Morals, i Cant Espiritual.
  Els Cants d'Amor són dedicats a Teresa Bou, personificació de l'ideal femení del poeta. L'amor per Teresa és purament espiritual, molt a l'estil de Dante. Però la Teresa real no és la 'plena de seny', el 'llir entre cards' que el poeta somnia : i això alimenta la seva tristesa.
  La mort de la dama subministra al poeta el tema dels seus Cants de Mort. Ja Laura i Beatriu havien estat, des del cel, l'estímul de Petrarca i el Dant. Però la Teresa d'Ausiàs March és una dona real : una dona que, com tot mortal, ha conegut el pecat. I quina és ara la seva sort ? I quina responsabilitat hi té el propi poeta ? Aquestes són les preguntes terribles que el corprenen.
  Les commocions espirituals del poeta, a través de la seva formació cristiana, el duen a un tipus de poema moral i didàctic : els Cants Morals.
  El tema és ara el bé i la virtut com a habitud del bé. Les seves opinions en aquest terreny coincideixen amb les d'Aristòtil i Sant Tomàs.
  I per aquest camí arribem al problema de la salvació eterna. Déu està irat contra les seves culpes; però, per sobre d'elles, Ausiàs March creu en la Gràcia a l'hora de la mort i adreça a Déu una pregària patètica i serena : el Cant espiritual .
  La poesia d'Ausiàs March va influir d'una manera extraordinària en el Renaixement a Castella. La seva obra fou traduïda per Jorge de Montemayor i per Baltasar de Romaní, i va servir de model a Boscà, a Garcilaso, a Gutierre de Cetina, i, sobretot, a Fernando de Herrera. A Catalunya, durant els segles de la decadència, poetes que se salven de l'oblit, com és ara, Pere Serafí, ho deuen, en gran part, a l'imitació d'Ausiàs March.


  Ta en katalan osea k no se k pone xD

 4. #4
  Avatar de « Whisper Of Silence » Muy Entendid@
  Registrad@ el
  15/02/2004
  Localidad
  Barcelona
  Edad
  28
  Mensajes
  1.797
  Agradecido
  0 veces
  Temas
  26
  En castellano xD


  Ausiàs March


  Ausiàs March nació a Gandia el 1397 y murió el 1459. tomó parte a las expediciones del rey Alfons a Nápoles y Sicilia, y recibió como recompensa la señoría de Beniarjó.

  Va casarse dos veces, la primera de las cuales, con una hermana de Joanot Martorell. De cabeza de estos dos matrimonios no obtuvo descendencia. Pero su vida sentimental fue desordenada a tente bonete : cinco hijos bastardos serían el fruto.


  La poesía de Ausiàs March muestra tres influencias : por un lado, la lírica *trobadoresca provenzal, aun cuando su lenguaje ya es del todo libre de *provençalismes, a diferencia de sus antecesores. La segunda de las influencias es la filosofía *aristotèlico-*tomista, de la cual demuestra poseer grandes conocimientos con frecuentes referencias a los *aforismes *escolàstics sobre el amor y el bien. Finalmente, hay la influencia de los italianos, especialmente el *Dant y Petrarca.


  La poesía de Ausiàs March es llena del conflicto capital de su vida : el contraste y la contradicción entre las ideas del poeta sobre el amor y la mujer, presas del *Dant y de la filosofía *tomista, y su vida real, llena de caídas y de miserias morales. El resultado es el tono desolado y angustiado que exuda en cualquier parte de su obra.


  Sus 128 obras poéticas conocidas acostumbran a ser catalogadas en cuatro grupos : Cantos de Amor, Cantos de Muerte, Cantos Morales, y Canto Espiritual.


  Los Cantos de Amor son dedicados en Teresa Bou, *personificació del ideal femenino del poeta. El amor por Teresa es puramente espiritual, mucho al estilo de Dante. Pero la Teresa real no es la 'llena de cordura', el 'lírio entre cardos' que el poeta sueña : y esto alimenta su tristeza.


  La muerte de la dama suministra al poeta el tema de sus Cantos de Muerte. Ya Laura y Beatriu habían sido, desde el cielo, el estímulo de Petrarca y el *Dant. Pero la Teresa de Ausiàs March es una mujer real : una mujer que, como todo mortal, ha conocido el pecado. Y qué es ahora su suerte ? Y qué responsabilidad tiene el propio poeta ? Estas son las preguntas terribles que el *corprenen.


  Las conmociones espirituales del poeta, a través de su formación cristiana, lo llevan a un tipo de poema moral y didáctico : los Cantos Morales.


  El tema es ahora el bien y la virtud como *habitud del bien. Sus opiniones en este terreno coinciden con las de Aristóteles y SantoSan Tomàs.


  Y por este camino llegamos al problema de la salvación eterna. Dios está ido contra sus culpas; pero, por encima de ellas, Ausiàs March cree en la Gracia a la hora de la muerte y dirección a Dios una plegaria patética y serena : el Canto espiritual.

Permisos de tu Usuario

 • No puedes crear nuevos temas
 • No puedes publicar respuestas
 • No puedes adjuntar archivos
 • No puedes editar tus mensajes
 •  
 • El código BB está activado
 • Los emoticonos están activados
 • La etiqueta [IMG] está activado
 • La etiqueta [VIDEO] está activado
 • El código HTML está activado
 • Los Trackbacks están desactivados
 • Los Pingbacks están desactivados
 • Los Refbacks están activados